Galatasaray devler liginde fark yarattı: 4 büyükler arasında tek kâr eden kulüp oldu
Galatasaray, KAP'a bildirdiği yıllık faaliyet raporuyla 871 milyon lira kâr açıkladı ve 4 büyük kulüp arasında kâr eden tek isim olarak öne çıktı. Sarı-kırmızılıların rakipleri ise milyarlarca lira zarar bildirdi.

Spor Toto Süper Lig'in 4 büyük kulübü arasında mali tablosuyla dikkat çeken Galatasaray, 1 Haziran 2025 - 31 Mayıs 2026 dönemini kapsayan yıllık faaliyet raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) iletti.
Tek kâr açıklayan kulüp Galatasaray
Sarı-kırmızılı kulübün KAP'a yaptığı açıklamaya göre, Galatasaray 871 milyon lira kâr elde ettiğini duyurdu. Bu rakam, Türk futbolunun 4 büyük kulübü arasında kâr açıklayan tek kulübün Galatasaray olduğunu ortaya koydu.
Rakipler milyarlarca lira zarar açıkladı
Galatasaray'ın elde ettiği kâra karşın ezeli rakipleri ağır zarar tablosuyla kamuoyunun karşısına çıktı:
- Fenerbahçe: 4,18 milyar lira zarar
- Trabzonspor: 1,98 milyar lira zarar
- Beşiktaş: 1,33 milyar lira zarar
3 kulübün toplam zararı ise yaklaşık 7,5 milyar lirayı aşarak dikkat çekti. Bu tablo, Türk futbolunda mali disiplinin sağlanması konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.


