Taksim'de Güney Koreli fenomeni taciz eden şüpheli kıskıvrak yakalandı
İstanbul Taksim'de canlı yayın sırasında Güney Koreli yayıncı withJENNY'ye cinsel tacizde bulunan 59 yaşındaki A.A., polisin titiz çalışması sonucu Sarıyer'de gözaltına alındı.

İstanbul'un kalabalık turistik bölgesi Taksim'de bu kez üzücü bir olay yaşandı. Bir süredir kentte bulunan ve sosyal medyada withJENNY adıyla tanınan Güney Koreli yayıncı, cadde üzerinde yürüdüğü sırada açtığı canlı yayında tacize uğradı.
Canlı yayında taciz anı
Yayıncı, Taksim sokaklarında ilerlerken yanına yaklaşan bir şüpheli önce "Burada arkadaşın var mı?" diye sordu. Ardından kadınla birlikte kalmak istediğini belirten şahıs, rahatsız edici tavırlarıyla yayıncıyı taciz etti. Yaşanan o anlar, canlı yayın kaydına saniye saniye yansıdı.
Şüpheli kısa sürede yakalandı
Görüntülerin sosyal medyada ve haber sitelerinde gündeme gelmesinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Yapılan inceleme ve araştırmalar sonucunda kimliği tespit edilen A.A. (59), Sarıyer'de gerçekleştirilen operasyonla gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen zanlı hakkında cinsel taciz suçundan adli işlem başlatıldı. Ayrıca Kabahatler Kanunu'nun ilgili maddesi kapsamında şüpheliye 1.764 lira idari para cezası uygulandığı bildirildi.
İlk değil: Benzer olay Haziran'da yaşanmıştı
Bu olay, Taksim'de yabancı turistlere yönelik yaşanan ilk taciz vakası değil. Haziran ayında İstiklal Caddesi'nde canlı yayın açan Japon fenomen Nanatty de benzer bir tacize maruz kalmıştı. O dönemde gözaltına alınan 60 yaşındaki Y.E.'ye 1.764 TL idari para cezası kesilmiş ve şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
Art arda yaşanan bu tür olaylar, turistik bölgelerdeki güvenlik önlemlerinin ve yabancı uyruklu ziyaretçilere yönelik koruma uygulamalarının yeniden tartışılmasına yol açtı.


