HABERLIM
Spor

Türkiye'ye gelen turistlerin harcama tercihi şaşırttı: Alışveriş yerine saç yaptırdılar

Türkiye'yi ziyaret eden turistler, klasik alışveriş alışkanlığının aksine harcamalarını büyük ölçüde kuaför ve güzellik hizmetlerine yönlendirdi. Turizm sektörü temsilcileri, bu eğilimin dikkat çekici bir değişime işaret ettiğini belirtti.

Sözcü Spor8 Ağustos 2026 04:47Kaynak: Sözcü Spor
Türkiye'ye gelen turistlerin harcama tercihi şaşırttı: Alışveriş yerine saç yaptırdılar

Türkiye'ye gelen yabancı ziyaretçilerin tüketim alışkanlıklarında ilginç bir dönüşüm gözlemleniyor. Yıllardır Türk turizminin en önemli gelir kalemlerinden biri olarak gösterilen alışveriş, bu yıl yerini beklenmedik bir harcamaya bıraktı.

Turistlerin yeni gözdesi kuaförler oldu

Turizm bölgelerinde faaliyet gösteren işletmeciler, özellikle saç bakım ve güzellik hizmetlerine olan talebin gözle görülür şekilde arttığını ifade etti. Tatil süresince alışveriş merkezlerine uğramak yerine kuaför salonlarını tercih eden turistlerin, saç kesimi ve bakımı için önemli meblağlar ödediği bildirildi.

Sektör temsilcileri, bu durumun Türkiye'nin turizmdeki hizmet çeşitliliğini gözler önüne serdiğini vurguladı. Saç yaptırma, cilt bakımı ve kişisel bakım hizmetleri turistlerin harcama listesinde üst sıralara yerleşti.

Ekonomik etki mercek altında

Turizm ekonomistlerine göre, turistlerin harcama tercihlerindeki bu kayda değer değişim, sektörün yapısal dönüşümü açısından önem taşıyor. Geleneksel alışveriş gelirlerinin yerini kişisel bakım hizmetlerine bırakması, işletmelerin de stratejilerini güncellemesine yol açtı.

Uzmanlar, Türkiye'nin sunduğu hizmet kalitesi ve uygun fiyat avantajının turistleri kişisel bakım alanına yönlendirdiğini, bu trendin önümüzdeki dönemde de sürebileceğini öne sürdü.

İLGİLİ HABERLER